NEWS

Camino PORTUGUES da Coasta 2021

z PORTA do SANTIAGO de COMPOSTELA po pobreží cez TUI

september 2023



Vaša cesta začína odletom z letiska Schwechat - Viedeň alebo naším stretnutím v druhom najväčšom meste Portugalska - Porto. Tu sa spozná celá naša skupina, ktorá bude spoločne putovať až do cieľa našej cesty. Deň príletu využijeme na zoznámenie a prechádzku historickým centrom mesta. Tu sa zaregistrujeme v miestnej katedrále, kde nám vystavia pútnické pasy CREDENCIAL. Od tejto chvíle už budete pútnikom a môžete sa ísť ubytovať do prvej pútnickej ubytovne ALBERGUE. Na druhý deň ráno sa vydáme spoločne na cestu.

Camino PORTUGUES da Coasta - Portugalská pobrežná cesta je alternatívnou cestou ku klasickému Camino Portugues Central, ktoré vedie vnútrozemím. Portugalská cesta je jednou z najvýznamnejších trás do Santiaga de Compostela. Je priamo spojená so životom a smrťou sv. Jakuba staršieho v 1. storočí. Putovanie začína v malebnom prístavnom meste Porto, ktoré je zapísané na zozname UNESCO. Táto cesta vedie cez pôvabné prímorské mestá a dedinky, ktoré ležia na pobreží Atlantiku. V priebehu 12 dní objavíte divokú krásu oceánu a piesočné pláže pobrežia severného Portugalska, aj zelené hory a lúky južnej Galície. Ochutnáte miestne jedlá, morské plody a miestne vynikajúce víno. Cestou prekročíte hranicu medzi Portugalskom a Španielskom v meste Tui, kde sa napojíme na Camino Portugues Central. Táto cesta vedie po pôvodnej trase starej rímskej cesty XIX, ktorá viedla cez mesto Iria Flavia, dnešný Padrón. Traduje sa, že práve tu má apoštol Jakub svoje prvé kázanie na Iberskom poloostrove. Neskôr, po jeho poprave v Jeruzaleme, tu zakotvila loď s Jakubovým telom, ktoré priviezli  jeho žiaci Theodore a Athanasius . To potom pochovali na mieste, kde dnes stojí katedrála sv. Jakuba v Santiagu de Compostela, ktoré bude po zhruba 250 km aj naším cieľom. 

Naša cesta je naplánovaná tak, že pokračuje výletom autobusom na pobrežie atlantického oceánu do mesta Finisterre a na druhý deň jednou etapou do rybárskej dediny Muxia. O týchto mystických miestach si naši predkovia mysleli, že sú "na konci sveta". V prípade, že niekto zo skupiny nebude mať o túto cestu záujem, môže ukončiť svoje putovanie aj v Santiagu. Pre ostatných putovanie bude pokračovať ešte 4 dni a opäť sa skončí v Santiagu de Compostela. Rozlúčime sa na letisku, alebo na stanici v Santiagu, odkiaľ sa rozpŕchneme domov.

Nižšie nájdete itinerár našej cesty aj s termínmi odchodov lietadiel a autobusov. Ceny boli aktualizované 18. augusta 2021. Letenky si môžete zakúpiť sami alebo cez našu spoločnosť. V prípade záujmu a ďalších otázok ma, prosím, neváhajte kontaktovať.


Pre absolvovanie tejto cesty je nevyhnutné byť 

kompletne zaočkovaný.


ROMAN NERADNÝ

Tel.: +421 905 810 232

mail: neradny@perronegro.sk

Ako Life coaching formou putovania prebieha a koľko to stojí?


Skupina: optimálne 2 až 4 osoby, maximálne 6

Cena: 50,00  € / 1 deň a osobu

Teraz cena: 499,00  € / osoba


Cena obsahuje:

Prípravu a plán cesty

Organizačné zabezpečenie leteniek a transferov

Doprovod počas cesty (fyzická aj mentálna podpora)

1 hodina couchovacieho rozhovoru denne

 

Cena neobsahuje:

Cenu za letenky a transfery

Náklady na ubytovanie

Náklady na stravu

Cestovné poistenie


Neváhaj a poď!

Ak sa chcete o našich cestách a podmienkach účasti dozvedieť viac, neváhajte a napíšte nám (neradny@perronegro.sk). Počet miest je limitovaný 6 osobami. Minimálny počet účastníkov sú 2 osoby.

Mohlo by Vás zaujímať

Camino PRIMITIVO 2021

z OVIEDA do SANTIAGA po stopách kráľa Alfonsa II.

Táto cesta je spojená s návštevou 

veľtrhu FAIRWAY 2021 v Santiagu.

21. október - 12. november 2021 

Camino PRIMITIVO, alebo pôvodná (prvá) cesta, je najstaršou pútnickou cestou v Španielsku. Začína v meste Oviedo, ktoré je dodnes hlavným mestom regiónu Astúria. Táto trasa je jednou z najnáročnejších pútnických ciest do Santiaga, ale vaše úsilie bude určite odmenené zážitkami, ktoré stoja za námahu! Naša cesta sa spája s najslávnejšou trasou Camino Francés, v rušnom obchodnom meste Melide. Tá nás po štrnástich dňoch a 320 km putovania privedie až do Santiaga de Compostela. Tu navštívime výstavu FAIRWAY, ktorá sa špecializuje na pútnický cestovný ruch. Našu cestu ukončíme výletom na "koniec sveta" do Finisterre a Muxie.

AKCIA

Cena: 499,00  € / osoba

Skupina: optimálne 2 až 4 osoby, maximálne 6