NEWS

Camino PRIMITIVO 2021

z OVIEDA do SANTIAGA, po stopách kráľa Alfonsa II.

21. október - 12. november 2021

Táto cesta je spojená s návštevou veľtrhu FAIRWAY 2021 v Santiagu.

Vaša cesta začína 21. marca odletom z letiska Schwechat - Viedeň, prestupom v Madride a naším stretnutím v hlavnom meste španielskej Galície v Santiagu de Compostela. Tu sa spozná celá naša skupina, ktorá bude spoločne putovať až do cieľa našej cesty. Deň príletu využijeme na zoznámenie a presun autobusom do mesta Oviedo. Tu sa zaregistrujeme a vystavia nám pútnické pasy CREDENCIAL. Od tejto chvíle už budete pútnikom a môžete sa ísť ubytovať do prvej pútnickej ubytovne ALBERGUE. Naša cesta Camino PRIMITIVO, alebo pôvodná (prvá) cesta, je najstaršou pútnickou cestou v Španielsku. Už v roku 812 ňou putovali prví pútnici na čele s Alfonzom II., kráľom Astúrie. Ten sa vydal do dnešného Santiaga de Compostela, vyhlásiť nájdený hrob apoštola Jakuba staršieho za pravý. Camino PRIMITIVO sa začína v elegantnom stredovekom meste Oviedo, ktoré je dodnes hlavným mestom regiónu Astúria. Táto trasa je jednou z najnáročnejších pútnických ciest do Santiaga. Vaše úsilie, hlavne v jej prvej polovici, bude ale určite odmenené výhľadmi, ktoré stoja za námahu! Mesto Lugo je zhruba na polceste nášho putovania. Je známe svojím pôvodným rímskym opevnením, zapísaným na zozname UNESCO. Dokonale zachovaná stavba pochádza z 3. storočia. Vinie sa okolo starého mesta v dĺžke viac ako 2 km a je až 7 metrov široká. Má 85 veží a 10 brán, vrátane brány Porta Miñá, ktorou pútnici prechádzajú už viac ako 1000 rokov. Z Luga sa Camino Primitivo vydá po starej rímskej ceste, ktorá vedie pokojnými dedinkami, lesmi a jedinečnými stredovekými mostami. Naša cesta sa spája s najslávnejšou trasou Camino Francés v rušnom obchodnom meste Melide. Tá nás po 14 dňoch a 320 km putovania privedie až do Santiaga de Compostela. Tu navštívime výstavu FAIRWAY, ktorá sa špecializuje na pútnický cestovný ruch.

Naša cesta je naplánovaná tak, že pokračuje výletom autobusom až na pobrežie Atlantického oceánu do miesta Finisterre a jednodňovým putovaním do malého rybárskeho prístavu Muxia, o ktorých si naši predkovia mysleli, že sú "na konci sveta". V prípade, že niekto zo skupiny nebude mať o túto cestu záujem, môže ukončiť svoje putovanie už v Santiagu. Pre ostatných bude putovanie pokračovať ešte 4 dni a opäť sa skončí v Santiagu de Compostela. Tu sa na letisku rozlúčime a odletíme domov.

Nižšie nájdete itinerár cesty aj s termínmi odchodov lietadiel a autobusov. Ceny boli aktualizované 18. augusta 2021. Letenky si môžete zakúpiť sami alebo cez našu spoločnosť. V prípade záujmu a ďalších otázok ma, prosím, neváhajte kontaktovať.


Pre absolvovanie tejto cesty je nevyhnutné byť

kompletne zaočkovaný.


ROMAN NERADNÝ

Tel.: +421 905 810 232

mail: neradny@perronegro.sk


Ako Life coaching formou putovania prebieha a koľko to stojí?


Skupina: optimálne 2 až 4 osoby, maximálne 6

Cena: 50,00 € / 1 deň a osobu

Teraz cena: 499,00 € / osoba


Cena obsahuje:

Prípravu a plán cesty

Organizačné zabezpečenie leteniek a transferov

Doprovod počas cesty (fyzická aj mentálna podpora)

10 hodín couchovacieho rozhovoru

Cena neobsahuje:

Cenu za letenky a transfery

Náklady na ubytovanie

Náklady na stravu

Cestovné poistenie


Neváhaj a poď!

Ak sa chcete o našich cestách a podmienkach účasti dozvedieť viac, neváhajte a napíšte nám (neradny@perronegro.sk). Počet miest je limitovaný 6 osobami. Minimálny počet účastníkov sú 2 osoby.


Mohlo by Vás zaujímať

Camino PORTUGUES da Coasta 2021

z PORTA do SANTIAGO de COMPOSTELA po pobreží cez TUI

8. október - 22. október 2021

Camino PORTUGUES da Coasta - Portugalská pobrežná cesta je alternatívnou cestou ku klasickému Camino Portugues Central, ktoré vedie vnútrozemím. Portugalská cesta je jednou z najvýznamnejších trás do Santiaga de Compostela. Putovanie začína v malebnom prístavnom meste Porto a vedie cez pôvabné prímorské mestá a dedinky na pobreží Atlantiku. V priebehu 12 dní objavíte divokú krásu oceánu a piesočné pláže pobrežia severného Portugalska, aj zelené hory a lúky južnej Galície. Hranicu medzi Portugalskom a Španielskom prekročíme v meste Tui, kde sa napojíme na Camino Portugues Central. Táto cesta nás dovedie po zhruba 250 km ku Katedrále sv. Jakuba v Santiagu de Compostela, ktorá bude aj naším cieľom.

AKCIA

Cena: 499,00 € / osoba

Skupina: optimálne 2 až 4 osoby, maximálne 6